Ferma de midii Dalboka
Dupa
ce saptamana trecuta a fost destul de capricioasa si presarata cu ploi, care te
luau prin surprindere in orice moment al zilei, iata ca se anunta un weekend
canicular, tocmai bun pentru o mini-vacanta. Asa ne-am hotarat sa
mergem in Delta Dunarii 2 zile si de acolo sa dam o fuga pana la vecinii nostri,
bulgarii. De
ce acolo? Pentru ca imi doream tare mult sa incerc scoicile lor renumite din
mult cunoscuta Dalboka.
Desi
toata lumea imi povestea despre ea, nu am ajuns niciodata aici, insa trebuie
sa recunosc faptul ca eram destul de curioasa de aceasta ferma de midii.
Dupa
un drum cu masina de cateva ore, am ajuns in vama, am trecut relativ repede, nu
erau mai mult de 5 masini inaintea noastra. Procedura a fost destul de simpla:
ne-am dat jos din masina, ne-au luat temperatura si am semnat o declaratie cu
datele noastre si locul in care mergem.
Odata
ajunsi la Dalboka, am gasit repede o masa libera, desi am inteles ca am fost
destul de norocosi, pentru ca acolo este mereu foarte aglomerat.
Drumul
este destul de abrupt, asa ca daca nu va simtiti stapani pe volan, lasati
masina mai sus si faceti putin sport pana jos.
Terasa
este foarte frumoasa, pe malul marii, intinsa ne-a lungul coastei, unde toate mesele
sunt pe margine, asa ca privelistea este garantata pentru toata lumea.
Ospatarii
sunt numerosi, destul de serviabili, inteleg romana, engleza, prin urmare, nu
vor fi probleme in a va intelege cu ei atunci cand dati comanda.
Preturile
nu mi s-au parut mari, chiar ok, mai ales daca va duceti un grup mai mare si
comandati mai multe feluri de mancare pe care le puteti imparti, cum a fost si
in cazul nostru. Ne-am comandat mai multe sortimente si nota de plata a fost
undeva la 500 lei in 4 persoane. Daca optati pentru plata cu cardul, si aveti
Revolut, suma este chiar mai mica de atat. Ca sa va faceti o idee, va las mai jos meniul, unde
sunt afisate preturile. O leva este 2,47 lei.
Puteti plati in lei, nu neaparat leva.
Mancarea
a fost foarte gustoasa, proaspata. Scoicile putin diferite fata de gustul italian
cu care eram obisnuita. Asta din cauza sosurilor cu care sunt gatite. Optiunile
sunt multe si cu siguranta, daca sunteti fan scoici, puteti gasi ceva pe gustul
vostru.
Experienta
mea de acolo a fost una placuta si cu siguranta, voi reveni atunci cand voi mai avea ocazia.
Voi ati fost vreodata la ferma de midii din Dalboka? Cum vi s-a parut? Daca imi puteti recomanda restaurante din Bulgaria, unde se mananca bine, le astept cu interes.
Enjoy!
Comments
Post a Comment